Roșiile românești au fost scoase pe tarabele din piețele de la noi. Producătorii au muncit zi și noapte, au încălzit serele, pentru ca legumele să fie gata înainte de Paște. Tocmai din acest motiv, prețurile sunt pe măsură!
Primele roșii românești din acest an au fost gata făcute înainte de Paște. Vremea a fost rece, însă producătorii au încălzit serele special ca aceste legume să ajungă pe tarabe înainte de Paște. Au muncit zi și noapte și au sperat ca marfa lor să se vândă. Ei bine, în multe cazuri acest lucru nu s-a întâmplat din cauza prețurilor ridicate. În general, românii consideră că nu este cazul să dea mai mulți bani pe un kilogram de roșii decât pe unul de carne. Mai ales că cele din import sunt cu mult mai ieftine și, de multe ori, delicioase.
CITEȘTE ȘI: „MAI SCUMPE DECÂT CARNEA!” CU CÂȚI LEI A AJUNS SĂ SE VÂNDĂ 1 KG DE ROȘII ÎNTR-O PIAȚA DIN PLOIEȘTI
În multe orașe din țară, prețurile sunt piperate în piețe. Roșiile românești sunt gata de vândut, însă nimeni nu se îngrămădește să le cumpere. Acest lucru se întâmplă și-n Piața Obor din Capitală, unde comercianții și-au aranjat marfa pe tarabă și așteaptă clienții. Oamenii vin, se uită, se miră și pleacă. Un kilogram de roșii costă nu mai puțin de 45 de lei/ kilogram. Un preț suficient de mare pentru buzunarul multor români. Tocmai din acest motiv, oamenii nu fac coadă în fața unor astfel de „oferte”.
CITEȘTE ȘI: CÂT COSTĂ, DE FAPT, LA FERMIER UN KILOGRAM DE ROȘII ROMÂNEȘTI. ÎN PIAȚĂ AJUNSESERĂ SĂ SE VÂNDĂ CU 65 DE LEI
Comercianții încearcă să-și atragă clienții cu tot felul de reclame. „Roșii românești de solar” scrie alături de prețul afișat. Vânzătorii vor să-i asigure pe toți că au la vânzare marfa de cea mai bună calitate. Chiar și așa, mulți sunt cei care așteaptă sezonul roșiilor, atunci când prețurile nu vor mai fi așa ridicate.